Rreth Fabrikës

VIGA shpk është fabrikë e përpunimit të lëkurës aktive prej afro 30 vitesh, është një realitet i rëndësishem në një nivel ndërkombetar.

Kompania është e organizuar në grumbullimin e lëkurave të freskëta në gjithë Shqiperinë dhe në vende të ndryshme në Ballkan dhe Europë ku ka 18 filiale sekondare duke "pushtuar" gjithë territorin për të garantuar lëkurën më cilësore duke e ndjekur që prej grumbullimit me rëndesinë maksimale për secilësn prej tyre. 

Bashkëpunimi, shpejtësia, precizioni, risia, zhvillimi teknologjik, vëmendja për sigurinë e punëtorëve të kualifikuar dhe të mirëmbajtja për çështjet mjedisore janë qëllimet që kompania ndjek ç'do ditë për afro 30 vjet.

Sistemi i menaxhimit të cilësisë, në përputhje me standartet kombëtare e ndërkombëtare si dhe çertifikimit i LWG për çështjet mjedisore është një garanci e profesionalizmit dhe përgjegjësisë sociale, të cilat janë vlera themelore në menaxhimin dhe operacionet e përditëshme të të gjithë grupit. Qëndrojmë   korrekt në vazhdimësi  në prodhimin dhe përfundimin e ç'do artikulli qe tregu kërkon .

 

Viga Shpk është fabrikë , ku 100% e teknologjisë përpunuese e saj është modeli Italian aty ku është bazuar fuqia e zhvillimit në bashkëpunim me fabrikat e prodhimit të produkteve kimike ku furniturat  kanë qënë  prej nisjes së aktivitetit vetëm në Itali, nga atje ku janë edhe klientët tanë kryesorë  si dhe shtetet përreth. Ne jemi pikërisht ajo që bëjmë vazhdimisht. Prandaj, përsosmëria nuk është një veprim, por një zakon i yni.

  • Kapaciteti  prodhues : 400.000/500.000 mq në muaj.
  • Motivi ynë është Organizimi – Korrektësia.
Grumbullimi i lëkurave

Kompania jonë mbledh lëkurën në të gjithë territorin e Shqipërisë, më pas e grumbullon dhe e trajton në kushte optimale pranë ambienteve të saj.

Përpunimi i lëkurave

VIGA Shpk përpunon artikullin me produktet kimike të kualitetit maksimal, kryesisht të gjedhit, për të gjitha tipet e lëkurës. Përpunimi kryhet nën kujdesin maksimal të ekspertëve kimistë dhe brenda protokollit të cilësisë, në mënyrë që të ruhet kualiteti maksimal i arritur.

Transformimi i lëkurave

VIGA transformon lëkurat nga gjëndje e frësket në të përpunuar Wet/Blu, Wet/White, Picel , vitet e fundit edhe në Crust në bazë të kërkesave të klientëve.

Seleksionimi i artikujve

Ekspertët e cilësisë të VIGA Shpk seleksionojnë artikullin duke e ndarë sipas kategorisë dhe kualitetit duke treguar kujdesin maksimal gjatë ketij procesi.

ÇERTIFIKUAR

NGA LWG

    

Pas një pune të gjatë kolektive Viga arriti të pajiset me çertifikaten LWG, fabrika e parë dhe e vetmja në rang kombëtar duke u berë pjestare në industrinë e lëkurës.

LWG synon të zhvillojë dhe mbajë protokolle që vlerësojnë përputhshmërinë mjedisore dhe aftësitë e performancës së prodhuesve të lëkurës dhe të promovojë praktika të qëndrueshme dhe të përshtatshme të biznesit mjedisor brenda industrisë së lëkurës

Viga Lorena 112233.00_03_21_16.Still006

 

 

VIGA është anëtare e LWG (Anëtar i Grupit të Punës së Lëkurës). LWG synon të zhvillojë dhe mbajë protokolle që vlerësojnë përputhshmërinë mjedisore dhe aftësitë e performancës së prodhuesve të lëkurës dhe të promovojë praktika të qëndrueshme dhe të përshtatshme mjedisore të biznesit brenda industrisë së lëkurës. 

Ne jemi krijues të cilësisë së lartë

VIGA
Tregu ndërkombëtar i lëkurës që nga viti 1993. Ky qytet 2413 vjeçar, krenaria e arkitekturës shqiptare që është nën mbrojtjen e UNESCO-s, ndodhet 120 km larg Tiranës. Qyteti formon një kombinim të mrekullueshëm të kulturave lindore dhe perëndimore, kostumeve, traditave dhe pamjes. Berati quhet qyteti i dritareve lundruese.

Fabrika e parë e lëkurës në Shqipëri që nga viti 1993, e cila krijoi një standard të lartë në kulturën e përpunimit të lëkurës duke e shndërruar atë nga të papërpunuara (viça dhe dema) në të lagësht \ blu, të lagësht \ të bardhë, turshi, kore…

Origjina e Vigës vjen nga babai Pali Garuli që në vitin 1936 kur ishte një kasap i njohur. Kështu filloi të rritet vit pas viti duke evoluar në atë që është sot, një fabrikë lëkurësh që ka 18 degë dytësore në të gjithë Shqipërinë, duke mbledhur lëkurën e papërpunuar nga thertoret rajonale dhe duke pushtuar tregun kombëtar me një kapacitet prodhues 40,000 \ 50,000 m2 në muaj. Ndër vite, falë bashkëpunimit dhe mbështetjes reciproke të fëmijëve të Pali Garulit, të cilët themeluan këtë aktivitet gati 30 vite më parë, është drejtuar edhe nga fëmijët e këtij të fundit, për të trashëguar dhe ruajtur standardin e vendosur. Kompania është karakterizuar për investime të vazhdueshme në teknologji drejt rrugës së saj të rritjes ndër vite. Viga ka qenë prej kohësh në tregun ndërkombëtar, duke eksportuar lëkurë të përpunuar në firmat më prestigjioze në Itali dhe jo vetëm, duke ruajtur besnikërinë ndër vite.

Kjo fabrikë lëkurësh ka qenë shembulli i vetëm në historinë e lëkurës, e cila ka krijuar standardin e lartë të transformimit të lëkurës, falë produkteve të përpunimit të cilat importohen nga drejtuesit e produkteve kimike në Itali. Kjo bën që lëkura e prodhuar në këtë fabrikë lëkurësh të jetë e standardit të lartë, gati për t’u shndërruar në artikuj të cilësisë maksimale. Çdo lëkurë gjurmohet hap pas hapi, gjurmueshmëria është parësore për ecurinë tonë deri në artikullin përfundimtar. Viga edhe sot vijon punën për të ecur përpara me saktësi maksimale. Në vitin 2021 u bë pjesë e grupit të madh LWG, duke shënuar një tjetër moment të rëndësishëm në historinë e tij dhe duke inkurajuar arritjen e objektivave të tjerë. Rëndësi të veçantë ka studimi për trajtimin e ujërave të ndotura teknologjike, ku uji i shkarkuar është i ripërdorshëm, ky impiant është certifikuar dhe cilësuar si sistemi i parë zëvendësues i krijuar totalisht nga vetë biznesi. Viga, emri i krijuesit të cilësisë.

Prioritetet tona kryesore

Çfarë kemi arritur?

256Të Punësuar
30Vjet eksperiencë
10478Konsumator të kënaqur
28Kompani kontraktore prestigjoze

Disa dëshmi 
nga krijuesit